ZAŠTITE BILJKE SODOM BIKARBONOM // Sve o cveću

Home/Izdvojeno sa foruma/ZAŠTITE BILJKE SODOM BIKARBONOM // Sve o cveću

ZAŠTITE BILJKE SODOM BIKARBONOM // Sve o cveću

Mladim biljkama, pogotovo saksijskim, treba malo pomoći da postignu svoj puno potencijal. Uz ove kućne preparate omogućite im da godinama rastu i blede u vašem domu. 

Soda bikarbona 

Soba bikarbona preventivno štiti lišće biljaka, ali i nakon što je biljka zaražena.

Pomiješajte kašiku sode bikarbone sa četiri litra vode i dodajte pola kašičice tečnog sapuna. Bocom s raspršivačem poprskajte po listovima i suzbićete mastilice i ostale parazite.

Osim što nećete morati da trošite novac na skupu pesticide, uništite štetočine bez da uništite i zemlju. Takođe, djeca i ljubimci neće biti u opasnosti. Ali neke biljke su osjetljivije, pa rastvor prvo isprobajte na dijelu liste.

Kora od banana

Zbog aminokiselina koje podstiču rast, čišćenje korom od banana je s narkoticima svojstvrsni kozmetički tretman sa hranljivim kremom.

Destilovana voda 

Čišćenje listova od prašine iziskuje posebnu pažnju jer različiti tipovi biljaka različito reaguju na određene metode. Nećeš pogriješiti ako češće prskate biljke s raspršivačem, idealno uljanim vodama ili distilovanom vodom. Hemikalije iz vodovoda uglavnom nisu dobre za biljke, pogotovo za mlade.

Za biljke s mekanim listovima (bršljen, filadendron i geranije) poprskajte vodu po lišću triput nedeljno, obavezno je donje strane listova.

ÄŒaj ili kafa

Biljke se hrane i preko korijena, pa će oživeti ako ih zalivate vodom u koju ste dodali malo mineralne vode, kesica čaja ili kafu sosu, a obožuju i stoje pivo. Mješavinom vode i piva u razmeri 1: 1 možete probiti, ali i zalivate.

Nemasno mlijeko 

Biljke dobro reaguju ako pri čišćenju u vodu dodate manje količine masnog mlijeka. Tom mješavinom operite pojedinačno svaki list sa obe strane. Voda s mlijekom će listovima dati blistavi sjaj i istovremeno otjerati parazite. Mlijeko mora biti nežno zato što u suprotnom zaustavlja pore listove.

Post // AMI

error: Ma caooo !!