Slomljena Krila -Epizoda 67

Home/SERIJE/Turske serije/Slomljena krila/Slomljena Krila -Epizoda 67

Slomljena Krila -Epizoda 67

KLIKNITE DVA PUTA MISOM PO TASTATURI DA VAM SE OTVORI CEO VIDEO!

Serija je snimana na Ajvaliku. Na jedan epski način predstavljen je Oslobodilački rat koji je iznjedrio opstanak turskog naroda, a unutar njega je na grandiozan način ispričana i jedna velika ljubavna priča.
Anadolija ulazi u jedan novi period i susreće jednu novu sudbinu. Zemlja se sprema za Oslobodilački rat. U Ankari Narodna skupština bira Mustafu Kemala za predsjednika skupštine i glavnog komandanta. Omladina se prijavljuje u vojsku, a ostali daju sve što imaju kako bi podržali pravednu borbu. Ali i srce je srce. Ono ne gleda ni na rat ni na zakone, i dopušta ljubavi da ga ispuni.
Priča počinje na imanju g. Nazima koji priprema skromnu svečanost povodom vjeridbe svoje kćeri. Zvukovi teškog topovskog oružja iz daljine su poput glasnika da će se sudbina stanovnika ovog imanja itekako promijeniti. Kapetan Džemal se susreće sa Nazimom. Susret sa kapetanom izaziva nemir kod Nazli, kojoj se čitav život odjednom mijenja. Nazli je otac odgojio da bude primjerna i obrazovana djevojka, ali ona se sada sama mora suočiti sa nedaćama i neimaštinom koju donosi rat.
Kapetan Džemal se zaljubljuje na prvi pogled. Međutim, nije mu to lako priznati jer je Nazli sada vjerenica vojnika koji je pod njegovom komandom. Kod Nazli dolaze njene rođake Zejnep i Ajše koje između pobunjenika, vojnih bjegunaca i starješine (koji je pristalica sultana i njegovog ljubomornog sina) pokušavaju preživjeti i doživjeti iskrene i čiste osjećaje ljubavi. U takvom ambijentu one se nekad pomažu, a nekad samo kompliciraju već tešku situaciju.
Džemal nakon rata, umjesto dužnosti u Ankari, bira da ostane u Anadoliji. Nastupa period zacjeljivanja rana iz proteklog rata. Džemal preuzima dužnost u mjestu gdje živi Nazli. Nazli i pored upornog insistiranja porodice poginulog joj vjerenika da se preseli kod njih, odlučuje ostati na imanju i pokuÅ¡ati mu vratiti stari sjaj. Džemal zbog smrti Ahmeta, vojnika pod njegovom komandom i Nazlinog vjerenika, ne može priznati Nazli svoju ljubav…

error: Ma caooo !!