Ovo su tri najbolje biljke za svaki dom

Home/ZANIMLJIVOSTI IZ MEDIJA/Ovo su tri najbolje biljke za svaki dom

Ovo su tri najbolje biljke za svaki dom

Ako ste tip osobe koja će izaći i kupiti biljku samo zato što vam se sviđa, imamo loše vijesti za vas, jer ne uspijevaju sve vrste cvijeća u istom okruženju.

Jedan od razloga za to je i taj što je vaš dom ispunjen sobama s različitim izvorom svjetlosti. Stručnjaci Home Advisora izdvojili su tri biljke koje se mogu prilagoditi vašim životnim prostorijama.

Đavolji bršljen idealan je za vaše kupatilo, jer vlaži i pročišćava vazduh od toksičnih čestica, što je posebna dobrobit u predstojećim zimskim danima. Ova biljka traži sjenovito svijetlo mjesto, svjež i vlažan vazduh i redovno zalivanje. Zbog toga ovu biljku treba držati u kupatilu.

Fikus bendžamin uklanja toksine i povećava količinu kiseonika, pa bi ga zbog toga trebalo držati u spavaćoj sobi. Osim toga, ima veoma zanimljiv izgled i jednostavno se uzgaja. Budući da se ova biljka drži na podu, izbjegavajte je ukoliko imate podno grejanje.

Drvo žada ili “Crassula ovata” simbolizuje sreću, pa se preporučuje da je držite u hodniku gdje se pozdravljate s ljudima koji ulaze u vaÅ¡ dom. Biljka može dostići visinu i do metar i po. Prema Feng Å¡uiju, ova biljka donosi novac i privlači energiju bogatstva.

Iako ove biljke možda izgledaju slično, nisu. Zbog toga kupite sve tri, ukoliko želite da imate biljke koje će imati dug vijek u vašem kupatilu, sobi i hodniku.

izvor:nezavisne.com

error: Ma caooo !!