Majka///Mudre misli,Poezija,Price i Citati

Home/Izdvojeno sa foruma/Majka///Mudre misli,Poezija,Price i Citati

Majka///Mudre misli,Poezija,Price i Citati

Majka 2764.png
Kada si imao godinu dana – Ona te kupala i hranila. A ti si joj zahvalio, svojim plačem po cijelu noć.
Kada si napunio dvije godine – ona te naučila hodati. A ti si joj se zahvalio bježanjem, kad bi te sebi pozivala.
Kada si tri godine, napunio – ona je spremala hranu koju si najviše volio. A ti si joj se zahvalio, bacajući tanjire i hranu na pod.
Kada si imao četri godine – ona ti je dala olovku kako bi mogao crtati. A ti si joj zahvalio, šarajući olovkom po zidovima.
Kad si imao pet godina – oblačila ti je najljepše . A ti si joj zahvalio , tako što si tu odjeću, isprljao toga dana.
Kada si imao šest godina – Ona te upisala u školu. A ti si joj zahvalio, uplakano govoreći:”Ja ne želim ići u školu”.
Kada si imao deset godina – žudno je čekala da se vratiš iz škole, kako bi mogla da te zagrli. A ti si joj zahvalio, brzim odlaskom u svoju sobu.
Kada si imao petnaest godina, plakala je od radosti zbog tvog uspjeha u školi. A ti si joj zahvalio, tražeći nagradu za to.
Kada si imao dvadeset godina – nadala se da ćeš je pratiti u posjetama rodbini. A ti si joj zahvalio, ostajući sa svojim prijateljima.
Kada ti je bilo dvadeset i pet godina – Ona te pomogla u troškovima tvoje ženidbe. A ti si joj zahvalio, živeći sa svojom ženom, što dalje od nje.
Kada si imao trideset godina – Ona ti je uputila par savjeta o djeci. Ti si joj zahvalio rekavši: “Nemoj se miješati u naše stvari”.
Kada ti je bilo trideset i pet godina – nazvala je, pozivajući te na ručak. A ti si joj zahvalio riječima:” Ovih dana sam jako zauzet”.
Kada si imao četrdeset godina – Rekla ti je da je bolesna, i da treba tvoju pomoć. A ti si joj zahvalio riječima:”Djeca moraju ispaštati zbog roditelja”.
Danas ti, bez obzira na svoju dob, upitaj sebe: ” Jesi li svojoj majci, zahvalio? “ Jednog dana, ona će napustiti ovaj svijet, ali njena ljubav prema tebi, nikada neće napustiti njeno srce. I zato, ako je tvoja majka je još uvijek živa, nemoj je zapostaviti i ne zaboravi njenu ljubav prema tebi, te čini ono sa čime je ona zadovoljna… Budući da ti nemaš, osim jednu majku u ovom životu. Mama volim te 2764.png

Post /Mima

error: Ma caooo !!